شهردار کلانشهر تبریز، سیدرضا علوی مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز را با حفظ سمت به عنوان سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز منصوب کرد.
مهندس نوین با اهدای لوح تقدیر از تلاش های وحیدی مهر معاون سابق فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز قدردانی و سید رضا علوی مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری را با حفظ سمت به عنوان سرپرست جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز منصوب کرد.
سیدرضا علوی از آذرماه سال 90 تاکنون به عنوان مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز فعالیت کرده است و طی فعالیت خود ضمن تاکید بر ارتقای فرهنگی شهروندی، زمنیه ها و عرصه هایی جدید برای پاسخگویی به مطالبات فرهنگی و هنری شهروندان در کنار فعالیت های جاری سازمان به عنوان نهاد متولی فرهنگ شهروندی اجرا نموده است.
شهردار تبریز در آیین تودیع و معارفه معاونینی قدیم و جدید فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز گفت: شهرداری در چند سال اخیر با اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی ، اجتماعی پیشرو پیشگام فعالیت های فرهنگی در حوزه مدیریت شهری کشور بوده است.
مهندس علیرضا نوین با بیان اینکه در سال های گذشته شهرداری به عنوان یک سازمان و نهاد عمرانی و خدماتی مطرح بوده افزود: شهر تبریز همواره به عنوان مهد تمدن و پیشرفت در کشور و دنیا مطرح بوده و در حال حاضر شهرداري تبريز به جهت حجم و تعدد بالاي برنامههاي فرهنگي ، هنري و اجتماعي خود ، به نهادي جریان ساز در این حوزه تبديل شده و به عنوان دستگاهي موفق در اين بخش عمل ميكند.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز به عنوان یک نهاد کاملا اجتماعی ، تلاش برای افزایش سطح نشاط و شادابی عمومی نزد شهروندان و خانواده ها از طریق اجرای برنامه های متنوع و مختلف فرهنگی اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار داده و برخلاف سیاه نمایی عده ای مغرض ، این برنامه ها مورد رضایت و اقبال عموم شهروندان و حتی میهمانان و گردشگران ورودی به شهر قرار گرفته است.
شهردار تبریز همچنین اجراي طرحها و برنامههايي چون كمك به بازسازي ، نوسازي و تجهيز مساجد ، برگزاری یادواره بزرگ شهدای شهر تبریز، برگزاری چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم دانشجویان، تجليل از قاريان و حافظان ممتاز قرآني ، احداث بوستانهاي قرآن ، راهاندازي خانه هنرمندان ، احداث و توسعه كتابخانهها و قرائتخانههاي عمومي ، احداث دهها خانه فرهنگ ، احداث بزرگ ترین فرهنگسرای شمال غرب کشور به نام الغدیر ، راهاندازي موزه تاريخ شهر و شهرداري ، نصب تنديس و ائلمانهاي ويژه شهدا ، سرداران جنگ و مفاخر تبریز و استان در میادین ، برگزاري همه ساله جشنواره فرهنگي تابستاني تبريز ، برگزاري جشنوارهها و يادنامههاي فرهنگي ادبي نظير شمس تبريزي ، مولانا ، شهريار ، پروين اعتصامي ، برگزاری هفته های فرهنگی تبریز در داخل و خارج کشور ، ایجاد و توسعه تالارهای اجتماعات ، برگزاري يادوارههاي شهدا ، مشاركت در برگزاري و برپايي تمامي برنامهها و جشنوارههاي فرهنگي هنري استان و دهها برنامه ديگر را تنها بخشي از فعاليتهاي فرهنگي شهرداري طي سالهاي اخير برشمرد.
مهندس نوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی استودیو شهر شهرداری تبریز گفت: تلاش برای آسیب شناسی مشکلات شهر و شهروندان ، پی گیری و انتقال خواسته های مردم به متولیان امر ، تقویت تعامل میان مردم و مسوولان ، حذف و برچیدن دیوار بی اعتمادی عمومی به مجموعه شهرداری و نزدیک سازی این دو بخش به یکدیگر ، ارایه آموزش ها و اطلاعات مورد نیاز شهروندان برای زندگی موثر و راحت تر در شهر و ارتباط پیوسته و ارگانیک با جامعه از اهداف اصلی راه اندازی استودیو شهر شهرداری تبریز به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری اولین جشنواره موسیقی موغام فجر آذربایجان توسط شهرداری تبریز گفت: هویت فرهنگی هنری آذربایجان ریشه در تاریخ غنی ایران دارد و این فرهنگ غنی در پیوندی هم سو با ارزشهای ایرانی، اسلامی و نیز با تکیه بر هنر فاخر آذربایجانی مرزهای جهان را درنوردیده است.
شهردار تبریز توجه به داشتههای فرهنگی هنری و تلاش برای ترویج و اشاعه شاخصهای فرهنگی در جامعه را راهکاری مناسب و موثر برای جلوگیری از به یغما رفتن ثروتهای معنوی دانست و افزود: موسیقی موغام و سنت های اصیل بومی به عنوان برگی از شناسنامه و هویت تاریخی فرهنگی آذربایجان نیازمند حمایت و صیانت است و این حمایتها باید فارغ از حاشیهسازیها و سوء استفادهها و در بستر هنر اعمال و نهادینه شوند.
مهندس نوین همچنین پاسخگویی به مطالبات و نیازهای فرهنگی هنری شهروندان به ویژه اهالی هنر و فرهنگ در کشور را وظیفه متولیان امر و دستگاههای مسئول اعلام و خاطرنشان کرد: مدیریت شهری تبریز به نمایندگی از عموم شهروندان، خود را مقید و موظف به اجرای برنامههای متعدد و متنوع فرهنگی هنری در طول سال میداند و برگزاری ده ها جشنواره مختلف در طول سال نیز در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.
وی در عین حال با انتقاد از برخی سوءاستفادهها از فرهنگ، تاریخ و هنر آذربایجان از سوی برخی افراد و جریانها، این قبیل اقدامات را زمینهساز به انحراف کشیده شدن موضوعات و مقولات فرهنگی و هنری ارزیابی و تصریح کرد: تاریخ ایران و آذربایجان و فرهنگ و هنر فاخر این کشور به قدری غنی است که هیچ جریان انحرافی را یارای به حاشیه کشاندن آن نیست و باید مقولات فرهنگی و تاریخی را در بستر تمامیت ارضی کشور پیگیری کرد.
شهردار تبریز در ادامه با بیان اینکه همه باید برای پر کردن خلاءهای فرهنگی هنری در کشور تلاش کنیم، افزود: موسیقی موغامی تبریز به عنوان یکی از شاخصهای غنای فرهنگی هنری آذربایجان نیازمند جهانی شدن و فراگیری بیش از این است و میتوان از طریق برگزاری چنین جشنوارههایی به هدف فوق دست یافت.
مهندس نوین ترویج و معرفی بهتر و هرچه بیشتر شاخصهای فرهنگی هنری را گام نخست مراقبت و صیانت از نسل امروز و جوان کشور از گرفتار شدن در فرهنگ و مظاهر ضدفرهنگی برشمرد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال 92 با عنوان «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» گفت: دشمن در سال گذشته فشارهای زیادی را به ملت و کشور ما وارد کرد تا بتواند هدفهای خود را محقق کند اما مردم با استقامت و حضور خودشان در صحنه های مختلف با وجود همه نارسایی ها ، کمبودها و تحریم ها مقابل دشمن ایستادند.
شهردار تبریز همچنین با اشاره به اینکه دشمن از ملت و جمهوری اسلامی ایران زخم خورده است ، تاکید کرد : رهبر معظم انقلاب نیز با نامگذاری امسال به عنوان «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» از مردم و قوای سه گانه خواستند تا در سال 92 حماسه خودشان را تکمیل کنند.
مهندس نوین افزود: با حضور پرشور مر��م در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها و همین طور تلاش در زمینه اقتصادی می توانیم کاری کنیم که دشمن ناامید شود و همچنین اقتصاد خود را رونق دهیم.